У Полтаві зібралися на мітинг ветерани АТО

Бійці прийшли підтримати поранених під час зіткнень біля "Арки" побратимів

У Полтаві зібралися на мітинг ветерани А…

11 квітня ветерани АТО в Полтаві зібралися на мітинг, аби висловити підтримку пораненим 5 квітня атовцям під час сутичок біля арки по вулиці Соборності, 27, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Коло.

Учасники мітингу розгорнули прапори 16 ОМПБ, 93 ОМБР, 95-ї окремої аеромобільної пригади, 72, 81, 10, гірсько-штурмової, 59-ї, батальйонів "Донбас" та "Полтава".

На мітингу присутній екс-комбат "Донбасу", координартор штабу блокади торгівлі з ОРДЛО Анатолій Виногродський.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що 10 квітня зранку робота Полтавської міської ради була заблокована протестувальниками, які вимагали зустрічі з мером. Олександр Мамай до людей так і не вийшов, тому активісти "Штабу супротиву" закликають полтавців о 16:00 йти до міського голови додому і привести його на робоче місце.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Наступного дня полтавці зібралися під стінами міськради. Активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосили свої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Фото Тетяна Єфремова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme