У "Нафтогазі" похвалилися 28-мільярдним прибутком

НАК "Нафтогаз України" торік отримала чистий прибуток у розмірі 26,5 млрд грн проти чистого збитку 27,7 млрд грн роком раніше

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу компанії.

Наголошується, що найбільш прибутковим сегментом діяльності "Нафтогазу" був транзит природного газу (28,7 млрд грн прибутку). Крім того, "Нафтогаз" отримав позитивний результат від участі в капіталі підприємств групи (2,4 млрд грн прибутку).

З іншого боку, збитковою була діяльність з оптової торгівлі газом (2,9 млрд грн збитку). Ще 1,7 млрд грн збитків принесли інші витрати, зменшені на інші доходи. До цієї суми включено забезпечення під судові справи, втрати від курсових різниць, доходи по залишках на рахунках та інші нарахування.

"Порівняно з 2015 роком доходи від транзиту природного газу в 2016 році зросли на 7,4 млрд грн. Це відбулося через збільшення обсягу транзиту на 15,1 млрд куб м (22,5%) та девальвацію національної валюти. Зменшення збитків від оптової торгівлі природним газом (2,9 млрд грн проти 42,4 млрд грн в 2015 році) стало наслідком реформування ринку природного газу", - пояснили в компанії.

Також у 2016 році "Нафтогаз" отримав прибуток від участі в капіталі підприємств групи в розмірі 2,4 млрд грн, тоді як за результатами 2015 року збиток по цьому напрямку склав 6,2 млрд грн.

Нагадаємо, що "Нафтогаз України" в січні-вересні 2016 року збільшив чистий прибуток в 109 разів – до 25,5 млрд млн грн. Все це стало можливим після встановлення ринкової ціни на газ у 6,88 грн за кубометр для побутових і промислових споживачів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme