У Кременчуці розпочинає роботу хоспіс

Відділення паліотивної допомоги розраховане на 25 хворих, яким потрібний медичний догляд в останні дні життя

У Кременчуці розпочинає роботу хоспіс…

10 квітня на базі Другої міської лікарні Кременчука відкрили відділення паліативної допомоги, яка покликана полегшити стан хворого в останні дні життя, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ТелеграфЪ.

До Кременчука на відкриття завітали заступник голови Полтавської ОДА Ян Пругло, директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак, екс-міністр охорони здоров'я Василь Князевич, нардеп Юрій Шаповалов та представники територіальних громад, які можуть увійти до Південного (Кременчуцького) госпітального округу.

На хоспіс крім міського фінансування залучали державні субвенції у розмірі 1,5 млн грн. Також Кременчуку допомогли поляки. Фахівці з Бидгоща не лише консультували кременчуцьких лікарів, а й виділили 500 тисяч гривень допомоги. Протягом двох років облаштування хоспісу "затягнуло" 6,3 млн гривень.

"Відділення розраховане на 25 ліжко-місць для хворих не лише онкологією, а й вертебральними порушеннями, з нозологіями, які потребують нагляду. Кількість ліжок відповідає європейським нормам. Тобто на 100 тисяч населення передбачено 10-15 ліжок. 30 працівників наглядатимуть за важкохворими", - зазначив головний лікар Другої міської лікарні Віктор Севастьян.

У палатах від одного до чотирьох ліжок. Кімнати обладнані ліжками з кранами або підйомними бортиками, телевізорами, кондиціонерами та фільтрами знезараження повітря. Не кожна палата має туалетну кімнату, адже більшість хворих не може пересуватися самостійно. Начальник управління охорони здоров'я Максим Середа зауважив, що для того, щоб хоспіс не перетворився у будинок пристарілих, існує триступеневий захист відбору пацієнтів: завідувач відділення, начмед та управління охорони здоров'я.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що у неділю, 9 квітня, у центрі Кременчука знайшли голу та побиту дівчину, яка лежала поблизу житлового будинку на вул. Небесної сотні. Розглядали версію про те, що вона викинулась з вікна, але інформація не підтвердилася. Слідство триває.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme