UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Хмельницькому пом'янули в'язнів нацистських концтаборів

Вшанування відбулося традиційно на території Хмельницької 19-ї ракетної бригади

У Хмельницькому пом'янули в'яз…

Хмельничани вшанували пам'ять в'язнів нацистських концтаборів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу міськради.

З нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів відбулося покладання квітів до братської могили в'язнів колишнього Раківського концтабору "Шталаг-355", що розташована на території Хмельницької 19-ї ракетної бригади. Віддати данину скорботної пам'яті мільйонам чоловіків, жінок і дітей країн поневоленої Європи, закатованих у гітлерівських "фабриках смерті", прийшли представники влади міста та області, ветерани, військовослужбовці, громадськість міста.

Лише у Хмельницькомуза роки окупації закатували і розстріляли понад 81 тисячу осіб, у тому числі майже 65 тисяч військовополонених у концтаборі Ракового. Окрім "Шталагу-355", в окупованому місті була розгорнута ціла мережа фільтраційних та трудових таборів. Діяв вербувальний пункт, з якого на примусові роботи до Німеччини були вивезені понад 1300 молодих проскурівчан.

Єврейські квартали міста були оточені в гетто, майже всі жителі якого (понад 9 тисяч чоловік) були розстріляні у жовтні-листопаді 1942 року.

Нагадаємо, нещодавно хмельничани вшанували визволителів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme