Трюдо заявив про готовність посилити антиросійські санкції

Підтримка Росією режиму Башара аль-Асада у Сирії, який здійснив хімічну атаку проти власного народу, спонукає міжнародну спільноту до посилення санкцій проти Кремля

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Слід поставити Росію до відома про її відповідальність за криваві дії режиму Асада минулого тижня. Тому ми завжди відкриті до співпраці із нашими друзями, союзниками та партнерами заради надсилання Росії посилу за допомогою санкцій та інших заходів", - сказав Трюдо.

За його словам, "країни, які підтримували режим Асада, несуть частину відповідальності за хімічні атаки на мирних громадян".

Він додав, що чинний президент Сирії Башар аль-Асад скомпрометував себе і більше не може бути частиною політичного вирішення кризи у країні.

"Безперечно, будь-хто винний у вчиненні таких воєнних злочинів проти мирних громадян, - а Асад та його режим винні у цьому - має бути притягнений до відповідальності, а нам потрібно якомога швидше просуватися до встановлення у Сирії стабільності і миру, в якому немає місця Асаду", - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія ініціюватиме посилення санкцій країн G7 проти Росії у відповідь на останні події Сирії, якщо тільки Москва не перестане підтримувати Дамаск.

Нові санкції проти Москви через підтримку Асада обговорюють і США.

В ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme