UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп і Мей хочуть вмовити Путіна припинити підтримку режиму Асада

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і президент США Дональд Трамп провели телефонну розмову, під час якої дійшли висновку про існування "вікна можливостей" у питанні російської підтримки сирійського лідера Башара Асада

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті британського уряду, передає Depo.ua.

Лідери держав обговорили недавню хіматаку в Сирії і відповідь США на неї. Трамп подякував Мей за підтримку військової операції США проти Режиму Асада.

"Прем'єр-міністр і президент погодилися, що зараз існує вікно можливостей, коли можна переконати Росію, що альянс з Асадом більше не входить в її стратегічні інтереси", - йдеться в повідомленні.

На думку Трампа і Мей візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Москви цього тижня надає можливість просунутися в напрямку рішення, яке призведе до стійкого політичного врегулювання.

Нагадаємо, 11-12 квітня Тіллерсон перебуватиме з візитом у Москві, де у нього запланована зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

У ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Президент США Дональд Трамп заявив, що цей удар відповідав "життєво важливим інтересам національної безпеки" США.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme