Путін про хіматаку у Сирії: "Нудно, дівчата"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що нинішня ситуація навколо Сирії нагадує події 2003 року, коли США почали кампанію в Іраку, і процитував фразу з одного з найвідоміших гумористичних творів російської літератури

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Ми обговорювали це з президентом (Італії). Я сказав, що мені це сильно нагадує події 2003 року, коли представники Сполучених Штатів в Раді безпеки (ООН) показували, нібито, хімічну зброю, виявлену в Іраку. Після цього почалася кампанія в Іраку зрозуміла , а закінчилося це руйнуванням країни, зростанням терористичної загрози і появою ІДІЛ на міжнародній сцені, ні більше, ні менше ", - заявив Путін.

За його словами, те ж саме відбувається і зараз.

"І знову партнери кивають їм. Я згадую в зв'язку з цим наших чудових письменників Ільфа і Петрова. Хочеться сказати:" Нудно, дівчатка ". Це ми вже всі бачили, спостерігали", - підкреслив Путін.

Нагадаємо, удар, внаслідок якого було вивільнено токсичний газ, був здійснений 4 квітня по місту Хан Шейхун у центрі провінції Ідліб. Зазначається, що люди загинули від задухи та отруєння газом.

Раніше повідомлялося, що внаслідок хімічної атаки загинули 72 людини, в тому числі 20 дітей.

Окремі спостерігачі заявили про газову атаку з допомогою хлору, інші кажуть про використання заріну.

Пізніше стало відомо, що у шпиталь, в якому надають допомогу постраждалим від газової атаки, влучила ракета.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme