Полтавська "Газетна арка" стала сценою для Піано-екстреміста

Сотні полтавців знову зібралися біля "Арки". Цього разу – насолодитися творами музичного символу Революції Гідності

Полтавська "Газетна арка" стала сценою д…

Вчора, 10 квітня, близько 19:00 сотні полтавців знову зібралися біля "Газетної арки", що на вул. Соборності, 27. Але цього вечору тут – не поле "Полтавської битви", а сцена для виступу Богдана Дніпрова, більше відомого під псевдонімом Piano Extremist, повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

Він – музичний символ Революції Гідності, який дарував свої твори у найгарячіші події Майдану. Сьогодні ж Богдан, на запрошення активістів, приїхав підтримати полтавців, що боряться зі свавіллям влади, зокрема – свого побратима Олексу.

Протягом концерту небайдужі полтавці збирали гроші на лікування ветерану АТО Олександру Кобі, якого тяжко поранили під час сутичок біля арки "Газетного ряду".

Концерт тривав майже годину, Piano Extremist заграв для полтавців сім своїх творів. Серед них як старі - з першого альбому, так і нові - що увійдуть до складу другого.

До кожної композиції автор давав маленьку передісторію. Ділився, що надихнуло його на створення та кому присвячена музика. Більшість – про події в АТО та загиблих побратимів. Останній твір, що має назву "Серце", автор написав для Андрія Кизило, який загинув під час бойових дій під Авдіївкою.

Наостанок екстреміст зауважив: "Сподіваюся, що моя музика сказала вам більше, ніж слова. Вірю в те, що ви дотисните владу та правоохоронні органи, аби покарати винних у кровопролитті та закінчити це свавілля".

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції. Серед постраждалих також ветеран АТО – Олександр Коба.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme