Міносвіти оприлюднило перелік центрів, які допоможуть абітурієнтам - переселенцям

Міністерство освіти та науки оприлюднило оновлений перелік освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", через які випускники шкіл з ОРДЛО та Криму можуть подати докумети на вступ до українських вишів

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства освіти та науки.

"На веб-сторінці Міністерства освіти і науки України розміщено оновлений перелік освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна". Переглянути їх можна у розділі "Для жителів Донбасу і Криму", - йдеться у повідомленні.

Освітні центри працюватимуть з 19 червня до 30 вересня для вступників з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь і території проведення АТО.

За посиланням розміщено перелік та адреси центрів, контактну інформацію, назви загальноосвітніх навчальних закладів, закріплених за ними.

Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документу про освіту і не проходив ЗНО.

Вступники з Криму та території проведення АТО, які мають український атестат та позитивні результати ЗНО, можуть вступати до будь-якого вишу України, зокрема, на місця державного замовлення.

Вступникам без українського атестату та сертифікатів ЗНО необхідно:

• скласти 2 іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) та 1 вступний іспит (визначає ВНЗ);
• отримати в загальноосвітньому навчальному закладі (закріпленому за освітнім центром) тимчасову довідку, яку протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme