Кримське вино прибрали зі стенду на виставці в Італії

Після звернення в поліцію кримське вино щезло з російського стенду

Кримське вино прибрали зі стенду на вист…

В Італії на виставці вин Vanitaly російська сторона прибрала зі свого стенду кримське вино, після звернення в місцеву фінансову поліцію керівника партнера проекту UA2EU Олексія Любецького, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Крим Реалії".

"Після мого особистого звернення в фінансову поліцію, місцеву, на тому місці, де, власне, були пляшки з кримським вином, їх більше немає", - каже Олексій Любецький.

За його словами, на винній виставці перебував російський стенд, на якому "просувають крадені вина з окупованої території".

В українському МЗС підтвердили, що на цей час йде робота над перевіркою інформації.

У 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин та алкогольних напоїв. Того ж року Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.

Довідково. Vinitaly - міжнародна щорічна виставка вина і спиртних напоїв, яка відбувається у Вероні з 1967 року. Виставка об'єднує виробників, імпортерів, дистриб'юторів, постачальників вина. У рамках заходу щороку проводиться понад п'ятдесят тематичних дегустацій італійських і зарубіжних вин. Також проходять конференції, на яких обговорюються ключові питання, пов'язані з пропозицією і попитом на ринку вина.

Читайте також: Євросоюз заявив про третій рік засудження анексії Криму

Україна і ЄС узгодили антиросійські санкції за Крим

Євросоюз заборонив інвестувати в Крим

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme