UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

КНДР відреагувала на наближення кораблів США до Південної Кореї

Наближення американського авіаносця "Carl Vinson" до берегів Корейського півострова означає, що "плани США по вторгнення в Північну Корею досягли серйозної фази"

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря МЗС КНДР Центральному телеграфному агентству Кореї, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу BBC.

Дії США в черговий раз підтверджують виправданість політики Північної Кореї по збільшенню військових потужностей і розробці ядерної зброї, зазначається в коментарі.

Як зазначив прес-секретар командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенхем, похід "Carl Vinson" - це прояв передбачливості і постійної готовності.

За його словами, Північна Корея залишається загрозою номер один у регіоні через її "нерозумної, безвідповідальною і дестабілізуючою ракетної програми і прагнення до ядерної зброї".

Президент США Дональд Трамп заявив, що він не дозволить КНДР створити ракети, здатні досягти Америки.

Нагадаємо, 9 квітня ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Carl Vinson" отримало наказ висуватися в західну частину Тихого океану.

Ескадра перебувала на шляху до Австралії в районі Сінгапуру, коли раптово був отриманий наказ змінити курс. Кораблі попрямували у бік Корейського півострова. До складу ударного угруповання входять також крейсер і два есмінці, озброєних керованими ракетами.

Нагадаємо також, що в ніч на 5 квітня КНДР знову запустила балістичну ракету середньої дальності. Це підтвердив держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також заявив, що у Вашингтона більше немає коментарів щодо цього.

Після цього президент США Дональд Трамп пообіцяв Японії військову підтримку через загрози з боку КНДР. Рада нацбезпеки при Білому домі Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

Крім того США запровадили санкції проти 11 громадян КНДР та одну північнокорейську компанію. 5 квітня Євросоюз розширив санкції щодо КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme