Кириленко пояснив, як Росія змусила організаторів Євробачення тиснути на Україну

Позиція України щодо заборони в'їзду Юлії Самойловій, яку Росія висунула представницею на Євробаченні, буде сприйнята організаторами міжнародного пісенного конкурсу

Як зазначає Depo.ua, цю думку віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко озвучив в інтерв'ю Obozrevatel.com.

Кириленко зауважив, що розуміє, чому Європейська мовна спілка була змушена висловити своє незадоволення рішенням не пускати Самойлову в Україну.

"Росія платить внески, Росія - великий ринок, у багатьох європейських функціонерів була звичка тяжіти до Росії, яка вкоренилася ще до початку російської агресії в Україні. Після цього у багатьох відкрилися очі", - зазначив віце-прем'єр.

На його думку, позиція України буде сприйнята членами ЄВС.

"Якщо ж після "Євробачення" виникне питання будь-яких санкцій проти України у зв'язку з неучастю Росії, будемо додатково роз'яснювати ситуацію", - сказав Кириленко.

Нагадаємо, 22 березня СБУ заборонила в'їзд до України Юлії Самойловій на три роки – отже, на "Євробачення" вона не потрапляє.

На Росії спочатку лялкали, що через Самойлову будуть бойкотувати усі наступні "Євробачення". Однак потім російський Перший канал вирішив відправити Самойлову на "Євробачення-2018".

Гендиректор Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Делентре повідомила прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману про намір багатьох країн-учасниць "Євробачення-2017" відмовитися від участі в конкурсі через введення СБУ трирічного заборони на в'їзд в Україну російській учасниці Юлії Самойловій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme