Кириленко готовий приймати російську делегацію на Євробаченні

Україна прийме російську делегацію на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення на необхідному рівні

Як зазначає Depo.ua, про це віце-прем'єр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко розповів в інтерв'ю Obozrevatel.

"Ми приймемо російську делегацію на необхідному рівні, якщо вони запропонують іншого учасника, який не порушував українського законодавства", - сказав Кириленко.

Зазначив, що не вірить у те, що Росія погодиться висунути на конкурс іншого учасника.

"Я думаю, якщо Росія змінить рішення щодо Самойлової, вона перестане бути Росією в путінській редакції. Тому у мене особисто на це надій немає", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, 22 березня СБУ заборонила в'їзд до України конкурсантці від Росії Юлії Самойловій на три роки – отже, на "Євробачення" вона не потрапляє.

На Росії спочатку лялкали, що через Самойлову будуть бойкотувати усі наступні "Євробачення". Однак потім російський Перший канал вирішив відправити Самойлову на "Євробачення-2018".

Гендиректор Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Делентре повідомила прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману про намір багатьох країн-учасниць "Євробачення-2017" відмовитися від участі в конкурсі через введення СБУ трирічного заборони на в'їзд в Україну російській учасниці Юлії Самойловій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme