UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Імперські прапори та "Київ взятий!": Ким був терорист, якого затримала СБУ в Запоріжжі

Портрети Гітлера молодий бойовик Дмитро Варваровський поєднував із віршами про 9 травня, а ненависть до "укрів" не завадила йому приїхати до них на лікування

Імперські прапори та "Київ взятий!": Ким…

Згодом після того, як портал Depo.Запоріжжя оприлюднив матеріал про молодого бойовика, якого затримали працівники СБУ в Запоріжжі, журналістам стало відомо його справжнє ім'я - Дмитро Варваровський.

Виявляється, інформація про молодика є на сайті "Миротворець" - відкритій базі даних про бойовиків та їхніх посібників. При цьому в базу його внесли понад рік тому - в березні 2016 року. Це зокрема свідчить про розумові здібности бойовика, який за таких умов приїхав на контрольовану Україною територію.

На "Миротворці" є посилання на дві сторінки Дмитра в соцмережах - "вконтакте" та "однокласниках". На відміну від його фейкового акаунту "Димка Славянский" (про який ми писали раніше), тут він виклав достатньо особистих даних про себе. При цьому у "вконтакте" Варваровський в якийсь момент змінив прізвище зі справжнього на "Власов" (а свої знімки лишив), а в "однокласниках" вчинив навпаки - лишив прізвище, а фото прибрав. Така вибіркова конспірація йому не допомогла - "Миротворець" зберіг скріншоти попередніх версій його акаунтів.

До певного моменту на сторінці Варваровського нема жодних політичних дописів - це звичайний донецький юнак, який репостить кліпи улюблених рок- та реп-виконавців.

"Водорозділом" стала весна 2014-го - саме в цей момент на сторінках Дмитра з'являються вірши про "укрів" та демотиватори про "нескорений Донбас".

Дивна річ - у соцмережах молодик одночасно поширює і пости про 9 травня та те, як київська хунта ображає ветеранів...

...і ультраправу символіку. Нагадаємо, на його "запасній" сторінці взагалі стоїть портрет Гітлера в якості аватарки. Така "каша в голові" - не рідкість для "ополченців".

Окрім "русского мира" Дмитро дуже любить футбол. Але вболіває не за земляків із "Шахтаря", а за московський "Спартак". Такий комплекс меншовартості в різних проявах - теж одне з джерел сепаратистських поглядів. Постами в інтернеті все не обмежується - він виходить на донецькі мітинги під прапорами Росії та "республіки".

І на "російські пробіжки" під імперськими заменами. В комплексі із праворадикальними симпатіями та футбольним фанатизмом у нього на сторінці йде агітація за здоровий спосіб життя. Мовляв, "русский - значит трезвый".

Встановлює триколор на териконі (зверніть увагу на помилки - з російською мовою, яку так відстоюють прихильники "ДНР", в нього явно проблеми).

І мріє про взяття Києва Гіркіним.

Ну а потім сам вдягає форму.

І бере до рук зброю.

Донецькі приятелі, до речі, розділилися у ставленні до такого рішення - одні у коментаряз схвалюють, інші засуджують, треті жаліють юнака.

Тепер ці матеріали напевно стануть доказами у кримінальній справі проти Варваровського.

Нагадаємо, 21-річного терориста було затримано 10 квітня у Запоріжжі співробітниками УСБУ в Запорізькій області. Затримали його біля гуртожитку, де він мешкав у матері і бабусі, що 2014 року переїхали до Запоріжжя з Донецька. Сам молодик приїхав у Запоріжжя підлікуватися - він хворий на туберкульоз. За словами співробітників СБУ, є переконливі докази, що затриманий не просто входив до лав терористичних угрупувань, спочатку "ДНР ", а потім "ЛНР ", а брав безпосередню участь у бойових діях, зокрема стріляв по наших хлопцях під Дебальцевим. Йому повідомлено про підозру за ст. 258-3 (участь у терористичній організації та інше сприяння діяльності терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme