Гройсман зустрівся з главою місії МВФ: Фонд готовий підтримувати зусилля Кабміну

Міжнародний валютний фонд вітає результати роботи уряду, а також його пріоритети, визначені в Середньостроковому плані дій, і готовий підтримувати зусилля Кабміну стосовно їх реалізації

Про це сказав глава місії МВФ по Україні Рон ван Роден у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає Depo.ua із посиланням на Урядовий портал.

Глава місії МВФ підкреслив, що завершення Третього перегляду програми співпраці між Україною та Фондом, затвердженої в березні 2015 року, і виділення чергового кредитного траншу - це підтвердження прогресу, який Україна досягла в питанні впровадження реформ та економічних перетворень.

Рон ван Роденвідзначив успіхи в енергетичній реформі, реформі банківського сектору. "Ми вітаємо, що в числі ваших пріоритетів - земельна й пенсійна реформи. І ми завжди готові надавати допомогу. Тож ми ведемо переговори з вашими колегами в Уряді про те, як просувати ці реформи, - сказав Рон ван Роден. - Україна має хороше вікно можливостей, коли під вашим, у тому числі, керівництвом Україна може реалізувати пенсійну реформу, земельну реформу й провести приватизацію".

Своєю чергою Володимир Гройсман подякував за співпрацю і підкреслив, що обговорення ключових реформ триває. "І ми очікуємо на остаточні рішення, сформовані в законопроектах, найближчим часом", - сказав глава уряду.

У ході зустрічі сторони приділили окрему увагу питанню обігу земель, пенсійній реформі й приватизації.

Володимир Гройсман особливо наголосив на тому, що питання земельної реформи - дуже чутливе для України. "Кроки, які ми маємо зробити, мають бути успішними", - сказав Володимир Гройсман і підкреслив, що уряд виступає категорично проти будь-яких можливостей, які могли б використати олігархічні структури для скупки земельного ресурсу.

Говорячи про пенсійну реформу, представник МВФ підкреслив, що дискусії з цього приводу ведуться доволі активно, і проект реформи вже містить багато хороших елементів, але його остаточне формування потребує часу. Разом з тим Володимир Гройсман нагадав, що технічна робота з цих питань має завершитися вже у травні.

"По пенсійній реформі і реформі землі ми вийшли на хорошу формулу, яка може бути схвалена (парламентом). Я хочу, аби результат був позитивним", - відзначив Володимир Гройсман.

Він також представив колегам з МВФ ідею продажу неефективних держкомпаній через систему ProZorro і акцентував увагу на тому, що наразі в Україні необхідно оновити роботу Фонду державного майна, як ключового органу з продажу держактивів. "Приватизація неефективних державних підприємств нам потрібна як повітря. Будемо працювати в цьому напрямку", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман заявив – українська економіка не може жити від траншу до траншу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme