Чому суперечка за кращого бомардира УПЛ може завершитись сенсацією

Після переходу в лютому місяці Жуніора Мораеса в китайський чемпіонат, ніхто з форвардів Прем'єр-ліги не може посунути бразильця з подіуму найкращого бомбардира УПЛ

Юрій Лящук
Журналіст відділу Depo.Cектор
Чому суперечка за кращого бомардира УПЛ…

Depo.Сектор наводить аргументи, чому титул найкращого бомбардира сезону 2016/2017 може дістатись "темній конячці" чемпіонату.

Так, мова йде про 25-річного ганського бомбардира каменської "Сталі" Кваме Карікарі, який в останніх турах УПЛ наводить страх на конкурентів. В топ-списку бомбардирів української Прем'єр-ліги давно красуються гравці грандів українського футболу: Жуніор Мораес, Факундо Ферейра та Густаво Бланко Лещук. Тож які переваги є в темношкірого бомбардира каменської "Сталі" перед його статусними конкурентами?

- слабкі суперники. Безумовною перевагою Кваме є той факт, що обставини звели "Сталь" з нижньою шісткою команд чемпіонату. Адже в цій групі є клуби з катастрофічними проблемами з фінансуванням, тому не виключені хокейні рахунки в протистоянні з даними колективами. Перш за все йде мова про "Волинь" та "Дніпро", яких врятує від ліквідації тільки диво. Крім того, підопічні Кварцяного вже мали сумний досвід, коли в протистоянні з "Олександрією" "з'їли" шість "сухих" м'ячів.

"Динамо" та "Шахтар" хоч і вищі класом від команд у своїй групі, але відверто прохідні матчі тут трапляються вкрай рідко. Чого вартують поєдинки в "Динамо" з "Зіркою" та "Чорноморцем" у "Шахтаря", де імениті команди поступилися і забили лише один гол на двох.

Як Кваме забивав "Волині":

- відсутність мотивації в конкурентів. Якщо не брати до уваги Жуніора Мораеса, який вже заробляє гроші в Китаї, то конкурентів у Кваме Карікарі не так вже й багато. Факундо Ферейра не отримує достатньо практики в "Шахтарі", Густаво Бланко Лещук, хоч і час від часу забиває, проте, загальна реалізація моментів на дуже низькому рівні. Андрію Ярмоленку також бракує стабільності і свою гру динамівець знайшов лише в останніх турах чемпіонату.

Як Ярмоленко забив 90-ий гол в чемпіонатах України:

- сприятливий календар та фантастична форма Карікарі. Якщо говорити про календар, то акценти потрібно розставляти на поєдинках "Динамо" та "Шахтаря". В "Динамо" найближчі поєдинки з "Зорею", "Шахтарем", "Чорноморцем" та "Олімпіком". У "Шахтаря" з "Олімпіком", "Динамо", "Олександрією" та "Зорею". Як бачимо, немає жодного прохідного матчу для команд, за які виступають лідери бомбардирської гонки.
У "Сталі" найближчі протистояння з "Дніпром", "Зіркою", "Ворсклою" та "Карпатами". Команди, які втратили мотивацію навряд чи будуть викладатись по повній з командою Леоніда Кучука. А Кваме свої шанси з ослабленими суперниками може знайти і в черговий раз здивувати вболівальників високою результативністю. Тим паче, підстави говорити про фантастичну форму Кваме є більш, ніж вагомі. Ганський нападник в останніх трьох матчах забив п'ять м'ячів у ворота суперників, що є найкращим показником в Прем'єр-лізі України.

Звичайно, щоб випередити голеадорів команд класу "Динамо" та "Шахтаря", то потрібно, щоб зійшлись усі можливі футбольні обставини. Проте усі підстави для успіху у Кваме Карікарі для цього є: ганець безсумнівно захоче засвітитись в очах грандів українського (та й не тільки) футболу і буде робити усе можливе для досягнення своєї цілі. Такий шанс доля дарує лише раз у житті, то ж чому ним не скористатись вже зараз?

Таблиця бомбардирів УПЛ:

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme