Полтавський БПП вже хоче відкликати своїх депутатів у міськраді

В місцевому осередку партії вимагають розпочати процедуру відкликання і щодо депутата облради Ірини Степаненко

Полтавський БПП вже хоче відкликати свої…

11 квітня президія партії БПП "Солідарність" зробила заяву, у якій рішуче засуджує безвідповідальні дії місцевих депутатів, які призвели до кривавих подій у Полтаві 5 квітня внаслідок конфлікту навколо забудови за адресою вул.Соборності, 27. Про це повідомив у "Фейсбуці" голова полтавського обласного осередку Андрій Пісоцький, пише Depo.Полтава.

"Причетність депутатів місцевих рад, обраних від БПП "Солідарність", до діяльності скандального забудовника, організації побиття місцевих активістів та інших протиправних, антидемократичних дій – зокрема, депутата Полтавської обласної ради Ірини Степаненко, а також депутатів Полтавської міської ради, які своїм рішенням підтримали забудову, - є ганебною і вимагає рішучого засудження місцевими партійними організаціями", - йдеться в заяві.

Президія партії вимагає від Полтавської територіальної організації партії та Полтавської міської організації партії у найкоротший термін розглянути та надати свою оцінку діям місцевих депутатів.

Також президія партії звертається до виборців із закликом ініціювати процедуру відкликання депутата обласної ради Ірини Степаненко, а також депутатів міської ради, які своїми рішеннями сприяли розвитку конфліктної ситуації навколо забудови за адресою вул. Соборності, 27, і готова надати ініціативній групі з відкликання необхідну юридичну та організаційну підтримку.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що 10 квітня зранку робота Полтавської міської ради була заблокована протестувальниками, які вимагали зустрічі з мером. Олександр Мамай до людей так і не вийшов, тому активісти "Штабу супротиву" закликають полтавців о 16:00 йти до міського голови додому і привести його на робоче місце.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Наступного дня полтавці зібралися під стінами міськради. Активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосили свої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme