Бойовики змушують людей підписуватися під "зверненням", щоб повернути Януковича

На підприємствах окупованого Донбасу робочих змушують підписувати "звернення" до Венеціанської комісії та до Конституційного суду України

У цьому "зверненні" окупанти вимагають оцінити законність рішень, прийнятих Верховною Радою в лютому 2014 року, передає Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода".

Експерти вважають, що подібні збори підписів під "зверненнями", організовані окупантами, не мають ніякої юридичної сили.

Робітник однієї з донецьких шахт - надіслав нам фото "звернення", під яким "керівництво" підприємства змушувало ставити підписи. Це звернення складалося з двох вимог. Перше з них виглядає так: "Ми, громадяни України, які проживають на Донбасі, в районі військового конфлікту, вимагаємо від ОБСЄ ініціювати звернення до Венеціанської комісії на предмет відповідності Конституції України законів, прийнятих Верховною Радою в лютому 2014 року".

Бойовики, швидше за все, мають на увазі рішення Верховної Ради про відсторонення побіжного президента Віктора Януковича, про створення нової парламентської більшості і про формування нового уряду України, вважає експерт з конституційного права Олександр Москалюк.

Таким чином бойовики намагаються привернути увагу міжнародних організацій, але цей збір підписів не має юридичної ваги, впевнений він.

Але ці "звернення" можуть використовувати всередині Росії як пропаганду для дискредитації української влади.

Нагадаємо, що у лютому окупанти Донеччини влаштували збір підписів серед мешканців Донецька під зверненням до світових лідерів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme