Асад заявив, що разом з Кім Чен Ином протистоїть божевільним амбіціям великих держав

Сирія і КНДР спільно протидіють "божевільним амбіціям великих держав", які мають намір підпорядкувати собі інші країни

Про це йдеться у вітальній телеграмі президента Сирії Башара Асада, спрямованій лідеру КНДР Кім Чен Ину з нагоди 105-ї річниці з дня його народження діда - Кім Ір Сена (15 квітня), передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Дві дружні країни відзначають цю річницю, але водночас рішуче протидіють божевільним амбіціям великих держав, які мають намір підпорядкувати собі інші країни за допомогою експансіоністської і загарбницької політики, позбавити їх права на самовизначення", - йдеться в посланні.

Як зазначив Асад, в даний час "Сирія і КНДР ведуть рішучу боротьбу за право на самовизначення, захищають національний суверенітет і безпеку".

Глава сирійської держави висловив упевненість у тому, що "відносини дружби і співробітництва, які склалися між Сирією і КНДР, будуть і далі розвиватися в інтересах народів двох країн".

Ще в одній телеграмі Асад привітав Кім Чен Ина з п'ятою річницею його вступу на вищі державні та партійні посади Північної Кореї. Президент Сирії вважає, що "ця подія стала вираженням повної довіри до Кім Чен Ина з боку керівництва і народу КНДР".

Нагадаємо, що і у Сирія і у КНДР вкрай напружені відносини з країнами світу.

Режиму Асада протистоїть коаліція на чолі зі США. Вони підтримують повстанців, які намагаються змінити владу в державі. Водночас Асад має політичну і військову підтримку Росії.

4 квітня урядові війська Сирії здійснили хіматаку у провінції Ідліб. Внаслідок удару загинули 84 людини, в тому числі 27 дітей. Світова спільнота одноголосно назвала хіматаку злочином проти людяності.

У ніч на 7 квітня США завдали авіаударів по сирійському аеродрому, випустивши 59 крилатих ракет.

Метою удару був сирійський аеродром Шайрат, з якого, на думку американської влади, були здійснені хіматаки в провінції Ідліб.

КНДР перебуває під дією західних санкцій через свою ядерну програму і постійні випробування балістичних ракет.

Через ядерну загрозу Рада нацбезпеки при Білому домі запропонувала Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

9 квітня ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Carl Vinson" отримало наказ висуватися в західну частину Тихого океану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme