Apple втратила лідерство в рейтингу виробників ноутбуків

Компанія Apple опустилася з першого на п'яте-шосте місця серед лідерів у виробництві ноутбуків

На перше місце компанія з Каліфорнії пропустила китайський бренд Lenovo, йдеться в звіті Laptop Mag, передає Depo.ua.

Lenovo піднялася на три позиції щодо минулого року. На другій позиції розташувалася компанія Asus, на третьому - Dell, а на четвертому - HP. П'яте місце ділять Apple і Acer.

За словами експертів, головні причини падіння - в завищеній ціні на нові моделі MacBook Pro, а також в скороченні числа з'єднувальних портів. Найчастіше власникам ноутбуків Apple доводиться докуповувати додаткові перехідники. У той же час, компанія набрала велику кількість балів за дизайн, підтримку і гарантійне обслуговування. При цьому підтримка MacBook була оцінена в 19 балів з 20 можливих. У лідера - Lenovo - цей показник дорівнював 17.

Найважливішим пунктом укладачі рейтингу вважають відгуки споживачів. У цьому сегменті лідерами стали Lenovo - 31 бал з 35, Asus і MSI - по 30. У Apple - 28 балів.

Додамо, що в нинішньому році в топ увійшов бренд Razer. "Razer робить кілька високоякісних ігрових ноутбуків і ультрабуків. Продукція компанії сильна, але підтримка бренду не дотягує до лідерів", - наголошується в звіті Laptop Mag.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme