Ахметов хоче збити з Росії за вкрадене в Криму майно півмільярда доларів

Енергетичний холдинг ДТЕК, що належить бізнесмену Рінату Ахметову, направив Росії повідомлення про початок процедури дозволу інвестиційного спору, який викликаний націоналізацією інвестицій компанії на території анексованого Криму

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДТЕК.

"ПАТ "ДТЕК Крименерго" почав процедуру дозволу інвестиційного спору з Росією в рамках Угоди між Кабміном України та урядом Росії про взаємний захист інвестицій. Даний спір викликаний націоналізацією інвестицій компанії на території Криму", - говориться у повідомленні.

За даними компанії, сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії "може перевищити $ 500 млн.

У ДТЕК відзначили, що, якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, "ДТЕК Крименерго" передасть його на розгляд в міжнародний арбітраж. Для захисту своїх інтересів ПАТ "ДТЕК Крименерго" залучив міжнародну юридичну компанію Covington and Burling LLP.

"З моменту незаконного захоплення "ДТЕК Крименерго" ми активно займалися відновленням документів, формуванням доказової бази, розробкою юридичної стратегії. Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики і аналогічних прецедентів, ми направили на адресу Росії офіційне повідомлення про інвестиційний спір в рамках угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією ", - заявив в.о. генерального директора "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук.

Нагадаємо, що Шевченківський райсуд Києва арештував "віджате" бойовиками майно ДТЕК Ахметова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme