Валютні депозити українських політиків перевищують гривневі у 600 разів

Торішнє е-декларування показало, що співвідношення гривневих депозитів перших осіб країни до їх вкладів в іноземних валютах становило 1:600 на користь останніх,  тоді як в середньому по країні дане співвідношення фактично становило 1:1 

Про це у статті для DT.UA написав доктор економічних наук Сергій Кораблін, передає Depo.ua.

"Співвідношення гривневих депозитів перших осіб країни до їхніх же валютних вкладів становило ні багато ні мало 1:600 (і вище) на користь інвалют. У середньому ж по Україні воно фактично було 1:1. Виходить, що вища поінформованість про стан справ у державі, то менше бажання мати справу з гривнею", - підкреслює автор.

Автор нагадує, що пояснюючи свою тотальну прихильність до твердих іноземних валют та готівкових коштів, міністри з депутатами почали навперебій розповідати, що не вірять банківській системі, гривні, судам та державним інститутам.

Як зазначає Кораблін, на цьому тлі рельєфно проглядається роль офшорів, які уособлюють втечу українського капіталу під захист іноземних держав.

"Офшори приваблюють політиків і бізнес, як обмінні пункти — простих громадян, котрі намагаються зберегти крихти своїх накопичень. Але якщо мотиви одних зрозумілі, то для політиків це тест на профнепридатність.", - йдеться в статті.

Експерт робить висновок, що високий рівень доларизації української економіки виявляється показником не стільки обмінного курсу та інфляції, скільки якості державних інститутів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme