UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ОБСЄ скаржаться на потрапляння в район вибухів

Патруль СММ ОБСЄ у складі п'яти співробітників на двох броньованих автомобілях 8 квітня опинився в районі вибухів

Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ, передає Depo.ua.

Об 11:37 поблизу будівлі колишнього гуманітарно‑логістичного центру, розташованого в 2 км на південь від підконтрольного уряду н. п. Отрадівка (59 км на північ від Донецька), спостерігачі почули і побачили два вибухи в 300 м на південь від своєї позиції. Згодом, зупинившись неподалік південної околиці Отрадівки, в 2 км на північ від гуманітарно‑логістичного центру, 11:59 спостерігачі почули ще два вибухи в 0,8–1 км на південь.

Команда СММ негайно покинула зазначений район, а близько 12:05 прибула в підконтрольний уряду н. п. Бахмут (кол. Артемівськ, 67 км на північ від Донецька). Патруль залишався в Бахмуті до 12:50, поки представники Збройних сил України і Збройних сил Російської Федерації при СЦКК не надали гарантії безпеки пересування до Майорська, де представники ЗС РФ при СЦКК пройшли КПВВ. Ніхто із співробітників СММ не постраждав; автомобілі пошкоджені не були, йдеться в повідомленні.

О 13:35 український офіцер при СЦКК повідомив, що почуті і побачені членами патруля Місії вибухи були контрольованими підривами, пов'язаними з проведенням робіт з розмінування біля гуманітарно‑логістичного центру. На момент інциденту патруль не зафіксував ніяких робіт з розмінування, зазначили в Місії.

Також, ОБСЄ повідомляє, що СЦКК заздалегідь не повідомив СММ про проведення , передає надали гарантії безпеки патрулів Місії з обох сторін лінії зіткнення. Патрулювання також було погоджено з обома сторонами в СЦКК", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme