В Києві під Євробачення почнуть тренувати "поліцію діалогу"

За шість тренінгів, які тривали упродовж кількох місяців, курси перемовників пройшли 120 українських поліцейських. Сьогоднішні 23 випускники є тренерами, які далі вже навчатимуть своїх колег. Згідно з іноземним досвідом, використання можливостей "поліції діалогу" суттєво знижує рівень агресії учасників масових заходів

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр МВС.

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що цей проект стартує у десяти найбільших містах держави. Інструктори, які отримали сертифікати, будуть займатися підготовкою фахівців "діалогової" поліції.

"Діалог, як свідчить практика, знижує критичний рівень на масових заходах. У Києві буде створено відділ превентивної комунікації з 10 осіб", – зазначив заступник глави Нацполіції.

Він також висловив вдячність чеським колегам за те, що вони підготували та навчили 120 українських поліцейських. Участь перемовників у масових заходах дозволить спростити роботу патрульних поліцейських і поліції особливого призначення.

Голова Консультативної місії Європейського Союзу Кастутіс Ланчінскас зазначив, що фахівців підготували за 6 тренінгів. Їх підготовка є своєчасною, адже в Україні наближаються важливі заходи – пісенний конкурс "Євробачення-2017" та Чемпіонат світу з хокею.

"І вже ці поліцейські зможуть використовувати отримані знання під час цих масштабних масових заходів. До того ж концепція "діалогової" поліції широко використовується в країнах ЄС", – зазначив Кастутіс Ланчінскас.

Нагадаємо, що голова Національної поліції України Сергій Князєв допустив провокації під час проведення Євробачення в Києві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme