У Запоріжжі чиновників, що посприяли виведенню в ОРДЛО 12 млн грн, лишили під домашнім арештом

Суд обрав трійці працівників Управління праці та соціального захисту населення по Вознесенівському району Запоріжжя, що забезпечували грошима донецьких псевдопереселенців, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької області.

Йдеться про працівників соцзахисту, що були задіяні в злочинній схемі з отримання бюджетних грошей для псевдопереселенців і переправлення цих коштів на окуповані території. До обов'язків соцпрацівників входило оформлення пакету документів для отримання виплат липовими внутрішньо перемішеними особами. У схемі також були задіяні два мешканці Макіївки Донецької області, що безпосередньо перевозили на окуповану територію гроші.

За результатами проведення слідчих та розшукових дій прокуратурою області трьом службовим особами Управління праці та соціального захисту населення по Вознесенівському району Запоріжжя, а також мешканцям Макіївки повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Прокурор звернувся до суду з клопотаннями про обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак, на теперішній час такий запобіжний захід обрано лише кур'єрам, решту відправили під домашній арешт.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, про затримання посадовців райуправління праці та соцзахисту обласного центру, які входили до складу злочинної організації, що забезпечувала виплатами псевдопереселенців в ОРДЛО, стало відомо 8 квітня. У грудні минулого року двоє жителів окупованої Макіївки, що регулярно возили з Запоріжжя гроші терористам "ДНР", були затримані під час проведення спільної спецоперації УСБУ в Запорізькій області та прокуратури Запорізької області. Саме ці чоловіки розробили злочинну схему переведення грошових коштів із безготівкових рахунків у готівку особам, пов'язаним із терористичною організацією "ДНР". Також нагадаємо, що у квартиру запоріжанки приписалися чотири донецькі переселенці, яких вона в очі не бачила.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme