UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Маріуполі відкрився центр допомоги переселенкам, які постраждали від насильства

У Маріуполі створений Центр психосоціальної допомоги для жінок з числа внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від домашнього і гендерно-орієнтованого насильства

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на прес-службу міськради.

Зазначається, що метою діяльності установи є забезпечення притулком, надання комплексної допомоги жінкам у віці до 55 років (в тому числі з дітьми) і створення умов для подолання наслідків скоєного над ними насильства.

"Термін перебування в закладі визначається індивідуально, але не може перевищувати 6 місяців з дня поселення. Зарахування до Центру здійснюється щодня на підставі особистого звернення потерпілого особи або письмового напрямки в ВБО "Конвіктус Україна" від закладів, установ і організацій різних форм власності, до яких звернулася така особа (за умови її згоди)", - йдеться у повідомленні.

Проте наголошується, що до Центру не приймаються постраждалі особи, що знаходяться в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, з симптомами хвороби в гострому періоді або в період загострення хронічних захворювань, а також особи, які потребують постійного стороннього догляду і не в змозі самостійно себе обслуговувати.

Умовою зарахування до Центру є наявність:

- документа, що посвідчує особу;

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи;

- медичної довідки, що засвідчує можливість особи перебувати в колективі.

Для розміщення разом з жінкою її дитини/дітей, додаються також документи, що засвідчують їх родинні зв'язки і медична довідка на дитину/дітей. У разі необхідності оформлення в Центр необхідно звертатися до районних управлінь соціального захисту населення.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада ухвалила проект Закону "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme