Стокгольмський терорист пов'язаний з ІДІЛ, - поліція

Підозрюваний у скоєнні теракту в Стокгольмі 39-річний громадянин Узбекистану Рахмат Акілов діяв за наказом, відданому представниками терористичного угрупування "Ісламська держава"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Aftonbladet.

"Ми знаємо, що він симпатизував екстремістським угрупованням, в тому числі ІДІЛ", - заявив начальник Управління поліції Швеції Йонас Хайзінг.

За його словами, у вантажівці, якою керував Акілов, були виявлені різні хімічні, горючі і вражаючі елементи, які могли бути використані для виготовлення вибухового пристрою.

Представник поліції також повідомив, що під час обшуку, проведеного в одній з квартир на півночі Стокгольма, де ховався Акілов, були отримані близько 70 "цифрових доказів", які свідчать проти підозрюваного.

У 2014-му Акілов подав прохання про притулок в Швеції. У грудні минулого року йому було відмовлено і запропоновано залишити територію королівства протягом чотирьох тижнів. Однак Акілов зник і був оголошений в розшук для примусової депортації.

Нагадаємо, що 7 квітня у Стокгольмі вантажівка в'їхала у натовп. Загинули четверо людей.

Зловмисник викрав вантажівку. Водій фури намагався зупинити терориста.

Прем'єр Швеції назвав цей інцидент терактом.

Поліція Стокгольма уже затримала підозрюваного. Чоловік на допиті зізнався у скоєному. Терористом виявився 39-річний виходець з Узбекистану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme