Словацькі ЗМІ штрафуватимуть на майже 7 тис. доларів за слово "Британія"

Словацькі ЗМІ, які висвітлюють процес Brexit, можуть бути оштрафовані на суму до 6600 євро (6987 доларів) за використання слова "Британія" замість повної назви "Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії", згідно із незрозумілим законом від 1995 року

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Нещодавно словацьке урядове агентство оголосило про початок забезпечення виконання закону, прийнятого 1995 року, коли Словаччина лише почала робити свої перші кроки як незалежна держава.

Повідомляється, що відповідний лист від держагентства був надісланий всім словацьким ЗМІ минулого тижня, у якому медіа попереджали про "неодноразове порушення закону" через використання слова "Британія" або "Велика Британія" під час висвітлення теми Brexit, замість назви "Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії".

"Наша головна мета полягає у підвищенні обізнаності, ми ніколи не штрафували нікого в минулому, але ми (зараз - Ред.) готові дотримуватися закону", - заявила керівник агентства Марія Фрідрічова.

Зокрема, у списку офіційних назв країн на сайті держагентства сказано, що скорочена назва "Велика Британія" - є допустимою, так само як скорочені назви інших держав - Німеччина та Македонія.

Зі свого боку, посольство Великої Британії заявило, що не проти використання назви "Велика Британія" у словацьких ЗМІ.

"На офіційному логотипи посольства написано - "Британське посольство в Братиславі", але ми будемо готові виконати закон Словаччини, якщо потрібно", - сказав прес-секретар посольства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme