"Сбербанк" пішов з лізингового ринку України

ПАТ "Сбербанк Росії" продав лізинговий бізнес в Україні - компанію "Сбербанк Лізинг Україна"

Про це свідчать дані Єдиного реєстру юридичних осіб - фізичних осіб-підприємців, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Економічну правду".

20 березня в реєстрі зареєстрована зміну власників, якими стали кіпрська компанія "Пісіджі Файненс ЛТД" (PCG FINANCE LTD) і житель Золочева (Львівська область) Євген Веничук, пишуть "Українські новини".

Відповідно до інформації з відкритих джерел, одним з директорів PCG FINANCE є Катерина Фрагкуді (Katerina Fragkoudi), що також є директором компанії Rosneft International Holdings Limited.

Після зміни власника компанія "Сбербанк Лізинг Україна" змінила назву на "Центр фінансового лізингу".

Нагадаємо, "Сбербанк" Росії домовився про продаж своєї української "дочки" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.

У Norvik Banka повідомили, що мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" Сбербанку, став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд.

16 березня президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних санкцій щодо низки російських банків, серед яких опинився і "Сбербанк".

22 березня Нацбанк схвалив спецпостанову щодо "дочок" російських банків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme