Радник Трампа порадив Путіну не "кришувати" Асада

Новий радник з питань національної безпеки президента США генерал Герберт Макмастер закликав Росію переосмислити свою підтримку режиму президента Сирії Башара аль-Асада

Про це він заявив у інтерв'ю Fox News, повідомляє Depo.ua.

"Наразі ми не говоримо, що ми ті, хто впливатиме на ці зміни. Ми кажемо, що інші країни мусять поставити собі кілька складних запитань. Росія має запитати себе: що ми тут робимо? Чому ми підтримуємо цей кривавий режим, який здійснює масові вбивства свого власного населення, використовуючи найогиднішу доступну зброю?" - наголосив Макмастер.

За його словами, метою ракетних ударів США по авіабазі сирійського уряду було надіслати дуже сильний політичний месидж Асаду і тим, хто його підтримує.

Він додав, що слід звернутися до Росії з запитанням: "Як так може бути, якщо у вас є радники на цьому аеродромі, що ви не знали, що сирійська авіація готує і проводить масові вбивства із застосуванням хімічної зброї ?".

Генерал підкреслив, що потрібно зробити все можливе, аби припинити цю громадянську війну, зупинити гуманітарну та політичну катастрофу і знайти політичне рішення цієї проблеми.

"І Росія могла б бути частиною рішення. Зараз, я думаю, що всі у світі розглядають Росію як частину проблеми", - підкреслив Макмастер.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme