Протести у Полтаві: Проти "Штабу супротиву" застосовують провокації

Ситуація з протестами у Полтаві продовжує загострюватися, вечір 9 квітня відзначився кількома провокаціями

Протести у Полтаві: Проти "Штабу супроти…

9 квітня - третій день, як протестувальники захопили сесійну залу Полтавської міськради відзначився численними провокаціями. Про це повідомив у "Фейсбуці" депутат міськради Юліан Матвійчук, пише Depo.Полтава.

Спочатку на лінію "102" подзвонив невідомий та повідомив про вибухівку в приміщенні міськради. Вибухотехніки ретельно перевірили будівлю, але підозрілих предметів не виявили.

Трохи згодом під стінами міськради невідомий молодик почав співати гімн Росії. Провокатора швидко затримала поліція.

І вже 10 квітня Юліан Матвійчук повідомив, що в помешкання його матері кинули запальну суміш. Ніхто з рідних депутата міськради не постраждав, але повністю згорів сарай на подвір'ї.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Наступного дня полтавці зібралися під стінами міськради. Активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосили свої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme