Під час сутичок в Одесі поліція затримала 16 осіб

В поліції повідомляють, що затримання учасників конфлікту на Алеї слави в Одесі здійснювалося для запобігання поширення конфлікту

Як повідомляє Depo.Одеса з посиланням на відділ комунікації поліції в Одеській області, під час урочистостей з нагоди Дня визволення Одеси від нацистів на Алеї слави між активістами різних політичних поглядів виник конфлікт і штовханина.

"Поліція не допустила поширення конфлікту, затримано 16 його активних учасників – представників різних політичних сил і громадян, які взяли участь у конфлікті", - зазначили у відомстві.

Силовики зазначають, що дії затриманих підпадають під кваліфікацію статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, наразі вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що сьогодні, 10 квітня, після покладання квітів біля пам'ятника Невідомому Матросу на Алеї слави в Одесі, поціновувачі "русского міра" стали співати оди терористам Донабасу гаслами "Донбас, ми з тобою!" і "Крим - Росія!".

Під час цього між проукраїнськими активістами та сепаратистами сталася сутичка.

Поліція ж в свою чергу, дозволяла сепаратистам співати пісні "Чи хочуть росіяни війни" і розповідати про те, як "українські війська вбивають мирних жителів Донбасу". Також поліцейські напали на журналіста.

У патріотичник колах Одеси заявляють, що поліція підтримала сепаратистів та оголосили термінову мобілізацію. 11 квітня о 12:00 активісти планують провести під будівлею обласного управління поліції акцію протесту.

Нагадаємо, що за словами голови поліції Одещини,10 квітня в Одесі поліція буде "жорстко реагувати" на комуністичну символіку.

Крім того, в "Правому Секторі" Одеси заявили, що проросійські сили хочуть використати День визволення Одеси від німецької окупації в якості антиукраїнської провокації. А СБУ вже викликала лідера одеських сепаратистів на допит.

Також стало відомо, які вулиці перекриють 10 квітня через урочистості до Дня визволення Одеси.

РанішеDepo.Одеса повідомляло, що в Одесі Алеєю Слави пройшлися фанати "совка", а в ході до Дня визволення Одеси взяли участь "солдати Османської імперії".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme