Омелян щасливий, що на "Укрзалізниці" проводять обшуки

Міністр інфраструктури сподівається, що крапку поставить суд

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що у квітні-травні на "Укрзалізниці" буде відновлено темп реформ, які відбувались у 2015-2016 роках. Про це міністр повідомив на брифінгу у Львові, пише Depo.Львів.

"Після того, як я висловив публічне занепокоєння ситуацією, яка відбувається в "Укрзалізниці" щодо можливих корупційних схем та інших неефективних речей управлінням компанії, я передав документи до правоохоронних органів. Я щасливий, що зараз відбуваються відповідні правоохоронні дії", - сказав міністр, коментуючи обшуки, зокрема на Львівській залізниці.

Він також висловив сподівання, що крапку у цій історії поставить суд.

"Я сподіваюсь, що суд поставить крапку і я бачу, що паузи у цьому процесі немає. Це важливо, адже я у своїх припущеннях не помилявся", - сказав міністр.

Нагадаємо, минулого тижня у офісі корпорації "КРТ", яку пов'язують із Дубневичами, проводили обшуки.

Служба безпеки України викрила багатомільйонний корупційний механізм у ПАТ "Укрзалізниця" під час закупок продукції для потреб підприємства. Правоохоронці встановили, що корупційну схему створили вісім років тому чиновники технічних департаментів та окремих підприємств "Укрзалізниці".

Посадовці забезпечували укладання контрактів на поставки кабельно-провідникової продукції з визначеними комерційними структурами, зокрема російськими. За цей час підприємці поставили за завищеними цінами товари на майже один мільярд гривень, привласнивши близько 100 млн грн.

Украдені в держави кошти перераховувалась на фіктивні фірми та через безтоварні операції переводились у готівку і привласнювались учасниками оборудки.

Як зазначається, в ході обшуків у державних підприємствах та філіях "Укрзалізниці", офісах комерсантів та за місцем проживання фігурантів співробітники спецслужби спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією виявили документацію, яка підтверджує проведення фінансових оборудок. Оперативники СБ України також вилучили півтора мільйона доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme