UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

New York Times отримала Пулітцера за висвітлення російського втручання в американські вибори

Газета New York Times удостоєна Пулітцерівської премії за висвітлення російського втручання в вибори США, лауреатів найпрестижнішої в США нагороди за досягнення в журналістиці і літературі оголошують в Колумбійському університеті в Нью-Йорку

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

За словами організаторів, колектив New York Times отримав премію за матеріали, які задали тон висвітленню зусиль Москви.

Росія в минулому неодноразово спростовувала звинувачення американських спецслужб у втручанні в вибори в США. Адміністрація президента США Дональда Трампа також спростовувала ці звинувачення.

Нагороду в категорії "За служіння суспільству" в цьому році отримали видання New York Daily News і Propublica, яких відзначили за статті про зловживання місцевих чиновників щодо малозабезпечених і расових меншин.

Премію в категорії "роз'яснювальна журналістика" за публікацію "панамських документів" про офшорні схемах організатори присудили міжнародному консорціуму McClatchy і газеті Miami Herald.

У числі лауреатів премії в різних категоріях також виявилися такі видання як East Bay Times, Washington Post, Charleston-Gazette Mail, Salt Lake Tribune, New Yorker.

Переможцями в категорії новинна фотожурналістика став фотограф Даніел Берехулак за серію фотографій про боротьбу уряду Філіппін з наркотрафіком для газети The New York Times. Штатний фотограф Chicago Tribune Джейсон Уембсгенс отримав Пулітцерівську премію за фоторепортаж про життя десятирічного хлопчика, який став жертвою стрілянини на вулицях Чикаго.

Нагадаємо, що держсекретар США Тіллерсон поїде до Москви розбиратися із втручанням Росії в американські вибори.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme