UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії хочуть заборонити соцмережі дітям до 14 років та дорослим на роботі

Депутат Віталій Мілонов вніс до Держдуми Росії законопроект, який забороняє росіянам користуватися соціальними мережами в робочий час, а також, запропоновано заборонити соцмережі для дітей до 14 роікв

Документ опублікований на сайті нижньої палати парламенту, передає Depo.ua.

"Втрати робочого часу величезні, але роботодавцям боротися з цим дуже складно. Проектом пропонується заборонити використання соціальних мереж в бюджетних організаціях, а щодо інших юридичних осіб доступ працівників до соціальних мереж пропонується врегулювати в додаткових умовах трудового договору", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект передбачає, що користувач при реєстрації повинен буде вказати паспортні дані. На думку Мілонова, це дозволить боротися з фейковий сторінками.

"Зараз будь-яка людина може зареєструватися під іншим ім'ям, причому як під вигаданим, так і під ім'ям кого-небудь із знайомих. На такій сторінці можна викласти фотографії, написати повідомлення, компрометуючі особу, якій нібито належить сторінка", - зазначається в пояснювальній записці. Уточнюється, що наразі не передбачена відповідальність за подібні дії.

Крім того, згідно із законопроектом, особам до 14 років буде заборонено користуватися соціальними мережами. Таким чином депутат хоче вирішити проблему так званих "груп смерті", а також позбавити дітей від згубного впливу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme