UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Прикарпатті зняли карантин з господарства, в якому був спалах чуми свиней

Під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тисменицькій РДА було вирішено зняти карантинні обмеження з вольєрного господарства "Чорний ліс"

На Прикарпатті зняли карантин з господар…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на IA ZIK.

На Прикарпатті під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тисменицькій РДА було вирішено зняти карантинні обмеження з вольєрного господарства "Чорний ліс", де попередньо був спалах африканської чуми свиней.

Приймаючи рішення про зняття карантинних заходів комісія врахувала інформацію про заходи з ліквідації вогнища африканської чуми свиней у вольєрному господарстві "Чорний ліс".

В епізоотичному осередку на території Тисменицького району було проведено ряд необхідних заходів із ліквідації АЧС. Зокрема, запроваджено карантин у 20-кілометровій зоні, терміном на 45 діб, визначено зони захисту та нагляду, встановлено ветеринарно-санітарний пост та зроблено дезбар'єр.

Через те, що осередок захворюваності знаходився на закритій території, а саме у вольєрі, вдалося уникнути розповсюдження інфекції серед свійський тварин.

Проте, це не єдиний випадок спалаху інфекції.

Нагадаємо, нещодавно внаслідок ураження вірусом африканської чуми загинуло 29 домашніх свиней у приватному господарстві мешканця в селі Волосів Надвірнянського району. Усього в господарстві знаходилось 45 свиней, їх теж умертвили.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme