На дороги до безвізу Україна витратить майже мільярд

Щоб українці, отримавши безвіз, могли повною мірою скористатись цим привілеєм, Міністерство інфраструктури зосередиться на розвитку доріг, що ведуть до контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні

Про це зазначив під час брифінгу у Львові міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Стосовно кількості переходів і доріг, які ремонтуватимуться цього року, будемо визначатися із міністерством фінансів. Є багато пунктів пропуску, які майже збудовані, але до них немає доріг, або є дороги, але вони завершуються глухим кордоном. Це необхідно виправити, бо бачимо величезний потенціал у збільшенні кількості подорожуючих через західний кордон", – зазначив Омелян.

За його словами, цього року планується зосередити для цієї мети близько мільярда державних коштів. Крім того, буде використано 100-мільйонний кредит в євро від уряду Польщі. Міністр додав, що сусідня держава також зацікавлена в тому, щоб ні бізнесмени, ні туристи не простоювали годинами на кордоні.

Як зазначив міністр, 11 квітня представники від Львівщини будуть у міністерстві інфраструктури обговорювати шляхи реалізації цього кредиту з тим, щоб невідкладно перейти до проведення тендерних процедур.

Нагадаємо, що Омелян розповів, що Ryanair таки зайде до України, причому літатиме з Києва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme