МВФ підтвердив, що бачить Україну сировинним придатком, – Коновалюк

Прогноз МВФ зростання українського ВВП на рівні 2% свідчить про те, що Фонд бачить в Україні лише сировинну колонію

Про це на сторінці у Фейсбук написав економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, повідомляє "Обозреватель".

Він впевнений, що підписання урядом Меморандуму з МВФ на невигідних умовах і згода зі зменшеним прогнозом зростання ВВП – це шлях до колонізації України.

"2% зростання ВВП – це наслідки ставки на соняшник та пшеницю за відсутньої підтримки промисловості. Так ми не вирвемося у список розвинених країн. Ніколи. Ставка на аграрно-сировинний експорт, що ніколи не виправдає себе. В одних країнах – космічні ракети, а у нас – бар'єри на шляху розвитку високоінтелектуальної індустрії", – зазначив Коновалюк.

Експерт додав, що уряд зобов'язаний негайно зняти всі обмежувальні акти в цій сфері.

"Інвестори повинні мати всі можливості, щоб проектувати та запускати виробництво на потужностях вітчизняної промисловості. Цей сектор економіки здатний стати не локомотивом, а ракетою, яка потягне всю нашу економіку. А МВФ хоче, щоб ми випускали не ракети та складну техніку, а міняли сировину на біжутерію", – заявив Коновалюк.

Коновалюк зазначив, що з 2% зростання ВВП, які передбачив для України МВФ, країна повернеться до докризового рівня економіки 2013 роки не раніше, ніж за п'ятнадцять років.

"Нам дають кредити, а натомість отримують контроль за розвитком економіки. Під "розвиток" виділяються тільки ті сфери, які вигідні колонізатору. А їм вигідно отримувати від нас ресурси, а не нашу продукцію за сучасними технологіями. На Заході запускають SpaceX, а нас штовхають до розпродажу землі та порізки підприємств на металобрухт", – упевнений Коновалюк.

На думку економіста, Україні потрібно перезапустити економіку та зробити ставку на індустріалізацію і випуск продукції з високою доданою вартістю.

"Нам потрібне зростання ВВП як мінімум 7-8% в рік. І досягти його можна лише перезапустивши економіку: підтримуючи промисловість та високі технології, роблячи ставку на перероблену продукцію з високою доданою вартістю. Іншого шляху немає", – підсумував Коновалюк.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme