Кам'янецьку фортецю зобразили одесити на одній з фестивальних писанок

У Києві відкрився український фестиваль писанок

Кам'янецьку фортецю зобразили одеси…

На столичному фестивалі писанок, що триватиме до 23 квітня між Софійським і Михайлівським Золотоверхими соборами, знайшлося місце й Кам'янець-Подільській фортеці, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Вечірній Кам'янець".

На фестивалі збираються найкращі художники та просто аматори, для того, аби розмалювати Великодні яйця розміром від 5 см до 2 м.

Представлена на фестивалі й писанка з зображенням Кам'янець-Подільської Старої фортеці.

Автори писанки дві одеситки Лілія Божинська (Лилия Божинская) та Олена Гусєва , а назвали вони її "Українські фортеці".

Цьогоріч тут представлені роботи 585 художників: на Софієвській площі - 374, на Михайлівській площі - 111 і на Володимирському проїзді - 100 писанок. Крім, так званих, великих писанок на фестивалі можна побачити всеукраїнську колекцію з 50 тисяч писанок, оцінити унікальні експонати з приватних зібрань та відвідати музей з великодніми крижаними скульптурами.

Нагадаємо, стартував фестиваль писанок 8 квітня. Тут покажуть приватні колекції писанок видатних художників і Музей з тематичними крижаними скульптурами. і майстер-класи з розпису писанок.

На Михайлівській площі відбудеться дитяче містечко, на території якого встановлять понад 10 атракціонів, зокрема, колесо огляду і лабіринт з величезних олівців.

А вчора з фестивалю на Софійській площі в Києві невідомі вкрали одне з яєць.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme