UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кабмін виділить додаткове фінансування на відновлення Балаклії, - Світлична

У Харківській області після диверсії на арсеналі відновлена життєдіяльність Балаклії

Як передає Depo.Харків, про це в інтерв'ю сказала голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її відомостями, зараз у Балаклії та прилеглих населених пунктах працюють близько 500 будівельників. "Ремонтуємо покрівлі та вікна, після цього буде виконаний більш складний капітальний ремонт будівель житлового фонду та соціально-гуманітарної сфери. Перший етап робіт уже забезпечений фінансуванням. На ці цілі з бюджетів різних рівнів уже направлено 112 млн грн", - наголосила Світлична.

Водночас, голова ОДА підкреслила, що для повного відновлення Балаклії після диверсії на арсеналі будуть потрібні додаткові кошти. І зараз уже є домовленість із урядом про це фінансування.

"Потреба вище, і у нас є домовленість з КМУ про виділення додаткового фінансування. На сьогодні вже повністю відновлено газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення. У звичайному робочому графіку працюють магазини. Відновили навчальний процес школи. Балаклія повертається до нормального життя", - сказала Світлична.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Наприкінці березня уряд виділив на відновлення Балаклії 100 млн грн із резервного фонду. Харківська облрада виділили 10 млн грн, із районного бюджету спрямовано на ремонтні роботи 2 млн грн. Однак, за приблизними підрахунками, на повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації буде потрібно близько 300 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme