Гонтарева заявила, що Коломойський "кинув" Україну з "Приватом"

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева розповіла про результати проведеного постаудиту націоналізованого "Приватбанку"

Про це вона доповіла сьогодні на прес-конференції, передає Depo.ua.

За її словами, згідно з процедурою націоналізації, було визначено обов'язкове проведення постаудиту банку.

"Виявлені проблеми тільки підтвердилися. І вони не тільки підтвердилися, вони навіть були збільшені. Не 97% корпоративного портфелю було видано пов'язаним особам, а всі 100% корпоративного портфелю. Це означає, що потреба у докапіталізації ще більша і державі доведеться викласти ще більше грошей, аби компенсувати збитки за управління банком цією так званою командою олігархів", - заявила глава НБУ.

Крім того, вона поінформувала, що в останню ніч перед початом процедури націоналізації тодішнє керівництво "Приватбанку" провело "махінації на суму більш ніж на 16 млрд грн". "Аудиторський висновок скоро буде оприлюднений. Ви його побачите", - додала Гонтарева.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року уряд націоналізував ПАТ "ПриватБанк". А 21 Мініфін придбав 100% акцій "Приватбанку" за одну гривню. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.

Банк був докапіталізований на 107 млрд грн із запланованих 116,8 млрд грн.

22 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого "ПриватБанку" на 9,8 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme