"Гаррі Поттер і прокляте дитя" отримала рекордну кількість премій Олів'є

Вистава "Гаррі Поттер і прокляте дитя" отримала рекордну кількість нагород на церемонії вручення британської театральної премії імені Лоуренса Олів'є

Постановка була представлена в 11 номінаціях і отримала дев'ять нагород - це рекорд в історії премії, повідомляє Depo.ua з посиланням на Російську службу ВBC.

Вистава стала переможницею у номінаціях "Найкраща п'єса", "Кращий режисер" (Джон Тіффані), "Кращий актор" (Джеймі Паркер за роль Гаррі Поттера), "Краща актриса другого плану" (Нома Думезвені за роль Герміони Грейнджер), "Кращий актор другого плану" (Ентоні Бойл за роль Скорпіуса Мелфоя). Театральній постановці також дісталися призи за кращу сценографію, звук, світло та костюми.

Попередній рекорд належить п'єсі "Загадкове нічне вбивство собаки", яка в 2013 році здобула сім нагород премії Лоуренса Олів'є, в тому числі і приз за кращий спектакль.

Мюзикл "День бабака" був представлений у восьми категоріях і отримав дві нагороди - в номінаціях "Кращий новий мюзикл" і "Кращий актор мюзиклу" (Енді Карл). Мюзикл "Ісус Христос - суперзірка" був представлений в шести номінаціях і отримав нагороду як "Кращий поновлений мюзикл".

Урочиста церемонія вручення премій відбулася в лондонському Альберт-холі.

Прем'єра вистави "Гаррі Поттер і прокляте дитя" відбулася в кінці липня минулого року в лондонському театрі Palace. Сама п'єса була написана Роулінг у співавторстві зі сценаристом і лауреатом британської премії BAFTA Джеком Торном і Джоном Тіффані, який також виступив режисером постановки.

Спектакль присвячений дорослому життю чарівника. Дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і Дари Смерті". Поттеру вже близько 40 років, він одружений і працює в міністерстві магії.

Основний сюжет п'єси присвячений його сину-підлітку Альбусу Поттеру і оповідає про те, як той справляється з "важкою ношею" родинної спадщини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme