Декларації хмельницької "верхівки": Мішок готівки у губернатора і бідний голова суду

Особливих "сюрпризів" у цьогорічних деклараціях очільників Хмельниччини немає, втім, у деяких є "родзинка"

Декларації хмельницької "верхівки": Мішо…

Цьогорічна кампанія із заповнення е-декларацій на Хмельниччині стартувала вдало. В першу чергу Depo.Хмельницький проаналізував статки владної верхівки області, аби побачити, що приніс їм черговий рік на посадах.

Голова ОДА Олександр Корнійчук

Серед особливих "родзинок" цьогорічних е-декларацій - задекларовані понад 6 мільйонів гривень готівки "під подушкою" хмельницького губернатора Олександра Корнійчука. При цьому парадоксом на фоні "мішка" кешу виглядає кредит у сумі 50 тис. грн, який очільник області взяв торік. Ще три мільйони тримає "по кишенях" дружина голови ОДА, і має що позичити людям - згідно декларації, торік вона позичила третім особам 120 тис. євро.

З житлом у родини проблем, вочевидь, немає, адже "житлових" квадратів за рік не додалося. В сім'ї так і залишився недобудований дружиною новий будинок в майже 300 кв.м, загалом же в будинках і квартирах на Староконстянтинівщині у Корнійчуків є по 300 "квадратів" на кожного, а ще дача в 400 кв.м.

Володіє родина губернатора й досить пристойною кількістю нежитлових приміщень загальною площею майже 21,5 тис. кв. м. у 14 будівлях в Красносілці та Сахнівцях Старокостянтинівського району. А також мають 91 гектар землі - все в тому ж рідному районі, ще й орендують 1119 га додатково.

З дороговартісних речей ситуація за рік не змінилася - губернатор відзвітував про швейцарський годинник за 160 тисяч гривень. Не особливо змінився і автопарк подружжя: Renault Kangoo 2008 року випуску, Mitsubishi Pajero W того ж року, трохи старший Opel Vivaro 2007 року та Toyota Land Cruiser 2013 року випуску. Не стало тільки Fiat Doblo.

Що стосується бізнесу, то дружина очільника області Оксана є кінцевим бенефенціаром - виробничо-комерційної фірми ТОВ "Заріччя". Її дохід у 2016 році склав 865,5 тис. грн: 816,5 тис. грн – від підприємницької діяльності та 49 тис.грн – від відчуження рухомого майна (певне, того самого Fiat Doblo).

Сам голова ОДА, згідно е-декларації, отримав цьогоріч 130 тис. грн зарплати і майже 40 тис. грн спадщини.

Голова облради Михайло Загородній

На відміну від голови облдержадміністрації, очільник облради грошей у готівці не тримає взагалі – принаймні, так він переконує у своїй декларації. Дохід Михайла Загороднього за рік збільшився на 200 тис. грн. -задекларував понад 1,336 млн грн доходів.

Упродовж року голова облради трохи продав нерухомості, тож у подружжя нині житловий будинок у рівній власності загальною площею 330,1 "квадрата", на таких же умовах – земельна ділянка в 1 тис. кв. м, ділянка в 400 кв. м для обслуговування будинку в глави сімейства та у дружини – квартира на 87,9 кв. м.

У 2016 році голова облради отримав зарплати 170 681 гривню і 564 000 гривень від відчуження нерухомого майна. Його єдиний член сім'ї, дружина Марія, поповнила сімейну казну на 54 573 гривні пенсії та 547 200 гривень від відчуження майна.

Залишилися у власності очільника облради 65 акцій номінальною вартістю 6,5 тис. гривень ПАТ "Оболонь".

Сам Загородний скористався кредитом в 100 тис. грн ДП Хмельницького обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Як і раніше, готівки родина не тримає, як і банківських вкладів.

Начальник ГУ НП в Хмельницькій області Микола Семенишин

Очільники силових відомств Хмельниччини рік прожили скромно і без зайвого пафосу.

Головний коп області особливих статків не має і, згідно декаларації, живе за рахунок зарплати та доходу від підприємницької діяльності дружини.

Як і в минулорічній декларації, правоохоронець володіє квартирою площею 93 "квадрати" у Кам'янці-Подільському та винаймає квартиру в обласному центрі. Їздить родина на авто KIA 2015 року випуску, що зареєстроване на дружину.

Сукупний дохід Семенишиних дещо зріс у порівнянні з минулим роком. В цілому родина правоохоронця заробила понад півмільйона гривень, з яких майже половина - дохід дружини, яка є зареєстрованим підприємцем.

"Родзинка" декларації - кредитні зобов'язання у ПАТ "Сбербанк". Правоохоронець винен російській фінустанові понад 80 тис. грн.

Прокурор Хмельницької області Олег Синишин

2016 рік очільник обласної прокуратури прожив стабільно. Статки правоохоронця майже не змінилися, лише готівки стало трохи більше. У декларації за 2015 рік Синишин показав 550 тис. грн, у декларації ж за 2016 рік - 620 тис. грн.

Згідно оприлюднених даних, основу його доходу склала зарплата - понад 330 тис. грн. Також до суми доходу родини прокурора відноситься зарплата його дружини Наталії Синишин, яка торік заробила більш ніж 220 тис. грн.

У власності родини є одне авто - Toyota 2014 року, що належить дружині прокурора. Також в оренді у Синишина дві квартири - у Хмельницькому і Львові. Ще одна - в дружини, теж у місті Лева. При цьому площа хмельницької квартири - 65,3 "квадрати", а от обидві львівські - по 20.

Голова Хмельницького обласного апеляційного суду Анатолій Марцинкевич

Очільник апеляційного суду області живе чи не найскромніше з усіх високопосадовців краю.

З нерухомості в родини судді, яка складається з нього і дружини Ганни, лише квартира в неповних 85 "квадратів". Та й це житло в дружини і аж в Соколівцях Ярмолинецького району. Правда, сам Марцинкевич будує будинок на 134,60 кв. м в Стуфчинцях. Будується окремо й дружина, яка, схоже, не визначилася з квадратурою нових апартаментів - в декларації не вказаний розмір її будинку в Хмельницькому, але вказані 1,8 га землі. Є гектрар землі й в Стуфченцях і у самого судді.

Подружжя задекларувало одну машина Audi A6 2012 року випуску, і належить вона главі сімейства. Торік у судді була Audi 1990. Доходів від її продажу в декларації немає.

Заробив служитель Феміди в 2016 році - 336,5 тисяч гривень зарплати. Дружина - майже 50 тисяч гривень: 15,6 тис. грн пенсії та 25,3 тис. грн зарплати.

Ганна Марцинкевич є власником і кінцевим бенефіціаром ТОВ "АГРОФУДС ЛТД", де має 25% корпоративних прав.

Марцинкевич, схоже, мав якусь фінансову скруту, адже під заставу землі взяв 90 тисяч гривень кредиту. А ще сплачував кредит - майже 175 тисяч. Боргові зобов'язання тягнуться з 2007 року. До слова, кредитами користувався і в 2015 році.

Що ж до коштів, то цьогоріч у подружжя немає ні вкладів у банку (торік суддя тримав майже 83 тисячі на рахунку), ні готівки.

Підводячи підсумок, можна сказати, що найкраще 2016 рік прожив лише очільник області Корнійчук. Не бідував і голова облради Загородній. Всі ж інші "тягнули лямку" на одну зарплату, подекуди позичаючи грошенята в російських та вітчизняних банках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme