Алчевські металурги знайшли роботу на Росії: Будуватимуть вагони під Пітером

Працівники Алчевського меткомбінату не знайшли роботу у "квітучій республіці", натомість вони проходять онлайн-співбесіди із роботодавцями на Росії

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт Комітету з праці та зайнятості населення Ленінградської області.

"За підсумками першого етапу співбесід, Тихвинський вагонобудівний завод оформляє на роботу 12 претендентів. Найближчим часом ці люди переїдуть в Ленінградську область і приступлять до службових обов'язків", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що всього планується працевлаштувати близько 500 співробітників Алчевського меткомбінату.

Щоправда на російському сайті Алчевське підприємство переіменували на "алчинське".

"Робочі місця їм будуть запропоновані також на Виборзькому суднобудівному заводі і Тихвинском феросплавному заводі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з проханням про працевлаштування співробітників підприємства, що припинило роботу на окупованій території Луганщини, до служби зайнятості Ленінградської області на початку березня звернулися самі працівники.

"Для оптимізації процесу працевлаштування співвітчизників з ДНР і ЛНР губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко звернувся з ініціативою про тимчасову відміну патентів для громадян цих республік",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Алчевський металургійний комбінат, контрольований корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), 13 лютого припинив виплавку чавуну через блокування залізниці і брак залізорудної сировини, що поставляється гірничорудними підприємствами України.

Згодом стало відомо, що меткомбінат повністю припинив роботу через блокаду, крім того, влада "ЛНР" ввела на ньому "зовнішнє управління".

Жителі сподіваються. що завод все ж таки запрацює завдяки постачанню необхідної сировини з території Росії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme