Адвокат Януковича заявляє, що йому досі не вручено підозру у держзраді

Адвокат запевняє, що передача справи Януковича про держзраду до суду є незаконною

Передача справи колишнього президента України Віктора Януковича про державну зраду до суду є незаконною, оскільки йому досі не вручено підозру – повідомив його адвокат Віталій Сердюк, пише Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Захист Віктора Януковича отримав офіційне підтвердження незаконності передачі до суду справи проти нього: Генеральна прокуратура Російської Федерації в листі від 7 квітня 2017 року повідомила, що підозру у державній зраді Віктору Януковичу досі не вручено", – заявив Сердюк.

За його словами, процес за цією справою почався з чисельних порушень.

"Окрім допущених Генеральною прокуратурою України під час проведення досудового розслідування грубих порушень прав людини, ми бачимо, що педалюється розгляд справи, для існування якої взагалі відсутні будь-які правові підстави. Підозру не вручено, обвинувальний акт не вручено, в отриманні від Віктора Януковича показів відмовлено", – зазначив адвокат.

Він наголошує, що "взагалі немає жодної підстави та можливості розпочинати судовий розгляд".

Як повідомлялось раніше, речниця генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган заявила, що справа щодо звинувачення Януковича у державній зраді вже завтра, 11 квітня, надійде в Оболонський райсуд Києва.

28 листопада 2016 року Луценко у Святошинському райсуді Києва зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

20 січня 2017 року Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити заочне слідство у справі про держзраду Януковича.

14 березня Луценко заявив, що Печерський райсуд Києва не може розглядати обвинувальний акт у державній зраді відносно Януковича, оскільки всі його судді брали участь в розгляді тих чи інших питань в рамках досудового слідства у цій справі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme