UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Тернополі презентували переваги "зеленої" енергетики

У Файному місті пройшов практичний семінар із заміщення газу та використання "зеленої" енергії

У Тернополі презентували переваги "зелен…

У Тернополі Держенергоефективності презентувало переваги проектів із заміщення газу та використання "зеленої" енергії, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу агенції.

Разом із експертами у сфері відновлюваної енергетики обговорили перспективи виробництва енергії "не з газу".

Перед семінаром учасники відвідали об'єкт відновлюваної енергетики - твердопаливну котельню потужністю 2 МВт. Котельня працює на фрезерному торфі, забезпечує теплом та гарячою водою бюджетну сферу та мешканців прилеглих кварталів. Об'єкт збудовано у 2016 році, котел вітчизняного виробництва.

Презентуючи роботу котельні, Тернопільський міський голова Сергій Надал відзначив, що у місті поетапно запрацюють 7 котелень на альтернативних видах палива. Разом вони зможуть заміщувати понад 8 млн кубометрів газу в рік.

"Сьогодні Тернопільська область займає друге місце серед регіонів України за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електроустановки. Наразі у регіоні працює 118 приватних сонячних станцій", - наголосив директор департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко та пояснив, що стимулом для багатьох господарств став введений у 2015 році та прив'язаний до курсу євро "зелений" тариф на електроенергію, вироблену такими установками потужністю до 30 кВт.

"Це означає, що домогосподарства можуть продавати надлишок згенерованої "сонячної" електроенергії у мережу за дуже вигідним тарифом. Для тих, хто встановив сонячні панелі у 2017 році, тариф становить 18,09 євроцентів/кВт", - підкреслив Шафаренко.

Нагадаємо, нещодавно делегація з Канади обговорила з керівництвом Хмельницької області перспективи розвитку "зеленої" енергетики в регіоні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme