UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У США почалися випробування авіаносця нового покоління

Головний авіаносець нового проекту CVN-78 "Джеральд Р. Форд", що будується на замовлення ВМС США, вперше вийшов на ходові випробування

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Navy Times.

Як зазначає видання, термін здачі корабля замовнику довелося зрушити більш ніж на три роки через велику кількість новітнього обладнання, доведення якого затримує будівництво.

Як зазначає видання, на борту корабля знаходиться величезна кількість робітників, інженерів і службовців верфі Newport News Shipbuilding, а також фахівців управління атомних енергетичних установок, управління морських систем і ряду інших департаментів ВМС США. Вони забезпечують випробування корабля і підготовку екіпажу.

Контракт на будівництво авіаносця вартістю 12,9 мільярда доларів (без обліку авіакрила) був укладений в травні 2004 року, різання металу почалася в серпні 2005-го, а офіційна церемонія закладки відбулася 13 листопада 2009 року. У жовтні 2013 року корабель вперше сплив в доці, офіційна церемонія спуску на воду відбулася 9 листопада того ж року. Хрещеною матір'ю нового авіаносця стала Сьюзен Форд, дочка 38-го президента США Джеральда Рудольфа Форда-молодшого, в честь якого названий авіаносець.

Початкові плани припускали передачу корабля флоту вже в 2014 році, проте витримати ці терміни не вдалося. Передбачається, що він буде переданий флоту в наступному році і прослужить не менше 50 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme