На Дніпропетровщині розпочався сезон кліщів

Укуси кліщів невідчутні, навколо укусу з'являється почервоніння, а рана, зазвичай, не свербить

На Дніпропетровщині розпочався сезон клі…

Як повідомили 5632 спеціалісти "Павлоградського міського відділу лабораторних досліджень", кліщі досить активні з ранньої весни і до пізньої осені не тільки в лісі, але і в парках, скверах і прибудинкових територіях.

Небезпека при укусі полягає в тому, що кліщі переносять небезпечні інфекційні захворювання: кліщовий енцефаліт, бореліоз, хворобу Лайма. Ці інфекціі вражають центральну нервову систему і опорно-руховий апарат.

"Щоб захистити себе від укусу кліща, пам'ятайте - їх приваблює світлий одяг і відкриті ділянки тіла. Кліщі заповзають під одяг і присмоктуються до тіла. Тому збираючись до лісу або на риболовлю, брюки заправте в шкарпетки, а сорочку заправте в брюки. Комір і рукави на зап'ястях повинні щільно прилягати до тіла. На голову треба надіти косинку, шапку або бере. Відкриті частини тіла (обличчя, шия, руки, ноги) потрібно змастити спеціальними засобами, які відлякують кліщів", - зазначає ентомолог Олена Лаврова.

У разі, якщо кліщ уже присмоктався, необхідно звернутись до медичного закладу.

Нагадаємо, що навесні 2016 року на хворобу Лайма, яку переносять кліщі, в Дніпропетровській області захворіли три людини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme