Фігурантам Бахчисарайської справи продовжили арешт на місяць

Суд у Криму продовжив на місяць термін арешту фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір"

Як зазначає Depo.ua, про це 9 квітня в коментарі Крим.Реалії заявив кримський адвокат Еміль Курбедінов.

"Усім (фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір") на місяць продовжили арешт. Судове засідання відбувалось одночасно щодо всіх затриманих, всі четверо обвинувачених перебували в клітці. Звинувачення представило якісь оперативні дані, що на території (материкової) України ці люди визнані політв'язнями. Сторона звинувачення стверджує, що це є підставою не відпускати їх, тому що Україна сприятиме переміщенню обвинувачених на свою територію", – заявив Курбедінов.

Адвокат додав, що "протягом трьох днів буде подана апеляційна скарга, після чого буде її розгляд у Верховному суді Криму".

Раніше повідомлялося, що суд відбувався в закритому режимі й на нього не пустили нікого, крім адвокатів.

12 травня минулого року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної на Росії терористичною.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню на Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme