В Одесі скасували написання російського диктанту через протести в Києві

Активісти "Національного корпусу" зірвали "Тотальний диктант" з російської мови, який повинен був відбутися в Києві 8 квітня

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу "Національного Корпусу", активісти зірвали проведення "Тотального диктанту" з російської мови, який мав відбутися в будівлі "Російського центру науки і культури в Києві". Однак активісти вважають, що проведення цього заходу загрожує національним інтересам України, і заблокували вхід в будівлю. Зокрема, ворота у двір центру заблокували за допомогою ланцюга.

"На захід приїхали російські посли - чоловіки і дами бальзаківського віку з явним російським говором, що ні при яких обставинах не хотіли чути від активістів "Національного Корпусу" про війну. Та послухати довелося. Адже весь цей захід - ніщо інакше, як інформаційна війна - намагання вплинути на думки українців", - зазначии в прес-службі Національного Корпусу.

Крім того, активісти заявили, що проведення росіянами таких акцій має наметі розпалювання ненависті серед людей та що "центри ворожої культури" є такими ж суб'єктами гібридної війни проти України, як і філії російських банків, що діють на території країни.

"Це просто створення "російського світу" в Україні. Вони робили все, щоб тут розпалювати ненависть у людей, щоб з вас робити малоросів. Це така сама військова частина, як і "Сбербанк", як "зелені чоловічки" в Криму", - наголосив речник "Національного Корпусу" Олександр Алфьоров.

Рішення не проводити "Тотальний диктант" з міркувань безпеки вирішили також організатори заходу в Одесі. У Харкові, Миколаєві та Житомирі диктант повинен був відбутися згідно з планом.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme